Wonen in de wijk / buurt Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam

Over de wijk / buurt Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam

De Hoofddorppleinbuurt is, al zeggen we het zelf, een heerlijke buurt om te wonen en te werken. En het wordt alleen maar gezelliger. Naast de huidige bewoners en ondernemers vinden ook steeds meer nieuwe horeca en leuke winkeltjes hun plekje op en om het Hoofddorpplein. Er gebeurt dus veel in de buurt!

De Hoofddorppleinbuurt is een wijk in Amsterdam, in het stadsdeel Zuid in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De wijk had 10.771 inwoners per 1 januari 2005. Op centraal stedelijk niveau wordt de wijk aangeduid als buurtcombinatie V44.[1] De oppervlakte van de Hoofddorppleinbuurt is 96,71 hectare.

De Hoofddorppleinbuurt wordt begrensd door: Surinameplein (zuidzijde), Surinamestraat, Schinkel, A10 (noordelijke rijbaan), Einsteinweg, Henk Sneevlietweg (noordelijk talud) en de Westlandgracht.

De buurt is gebouwd in de jaren twintig als onderdeel van het Plan West op het in 1921 geannexeerde grondgebied van de vroegere gemeente Sloten. Enkele straten bij de Jacob Marisstraat zijn nog gebouwd door de gemeente Sloten. De straatnamen zijn genoemd naar 19e eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam. Sinds 1927 is de buurt via de Zeilbrug verbonden met de omgeving van de Amstelveenseweg.