Wonen in de wijk / buurt De Pijp in Amsterdam

Over de wijk / buurt De Pijp in Amsterdam

De Pijp ligt in Amsterdam-Zuid. In zowel de Nieuwe Pijp als de Oude Pijp kom je een levendige mix van cultuur, keukens en cafés tegen. Bij lekker weer is dit dé wijk met goede terrasjes, met als een van de hoogtepunten het Gerard Douplein. Daarnaast heb je de mogelijkheid om in de Pijp te proeven en te genieten in restaurants uit verschillende windstreken. De horecagelegenheden in de Pijp zijn vooral populair onder Amsterdammers en her en der een verdwaalde toerist.

Daarnaast is de Pijp de buurt waar veel net-afgestudeerden en/of werkenden wonen. De beroemde Albert Cuypmarkt zorgt op alle dagen, behalve zondag, voor een levendig rumoer. In het Sarphatipark, brengt menig persoon zijn zomeravonden picknickend op een kleedje of al sportend door. De Pijp is van origine oude volksbuurt, dat kan je terugzien aan de bouw van de huizen, smalle woningen en kronkelende straten. Tegenwoordig wonen hier mensen uit alle werelddelen zij aan zij. Gezinnen met kinderen vind je hier ook, vandaar dat er her en der speelplaatsen in de wijk zijn aangelegd. Echter, families kiezen veelal voor iets rustigere wijken.

Men reist in Amsterdam veel met het OV, overwegend tram en metro. De metro rijdt niet door het directe centrum, wel eromheen. Qua ligging en OV zit je in de Pijp goed. Hier heb je het Amstelstation waar trein en metro stoppen en brengen de trams 4 (RAI - Centraal), 12 (Amstelstation - Sloterdijk) en 16 (VU - Centraal via o.a. Olympisch Stadion) je naar verschillende hoeken van de stad, net als Bus 246 (Borneolaan - Schiphol Zuid via o.a. VU).